NomÚs fa un parell de mesos que es va presentar a Espanya el model Smartflower per cÓrrega de vehÝcle elŔctric. Smartflower Ús el primer Seguidor solar tot en un que a mÚs de produir energia, carrega e-cotxes i áe-bicicletes. T’expliquem com funciona.

La idea que hi ha sota smartflower POP-e Ús la generaciˇ d’energia solar neta i la promociˇ de la mobilitat lliure d’emissions contaminants. Combina un singular sistema fotovoltaic tot en un, amb una estaciˇ de recÓrrega d’alt rendiment per a cotxes elŔctrics i per a bicicletes elŔctriques. Amb els seus 18 m▓ de panells solars en forma de ventall, smartflower POP-e genera una mitjana de 5.200 KWh/any, el que suposa un 40% mÚs d’energia que la produ´da per un sistema tradicional sobre teulada.

Com funciona? L’energia produ´da en el model POP-e Ús injectada directament a la xarxa elŔctrica interna que dˇna servei a les estacions de recÓrrega. D’aquest manera, tota l’energia produ´da durant les hores de sol Ús estalvi directe que es reflecteix en la factura mensual. En el moment que es carrega un correu vehicle, la xarxa Ús la que lliura l’energia necessÓria i fa la cÓrrega semirrÓpida grÓcies al seu connector Tipus 2 de cÓrrega mennekes incorporat en el POP-e. Eficient en producciˇ i en lliurament rÓpid de l’energia per a la e-mobilitat.

Sistemes de cÓrrega de cotxe elŔctric

Hi ha 4 maneres de cÓrrega de cotxe elŔctric:

Mode 1. Sistema directe. Mitjanšant un endoll convencional, no especÝfic per a cÓrrega de cotxe elŔctric. La tensiˇ Ús de 230V i la cÓrrega Ús lenta.

Mode 2. A diferŔncia del sistema 1, el connector Ús exclusiu per a cÓrrega mitjanšant un cable amb proteccions incorporades. TambÚ Ús de cÓrrega lenta (8 h aprox). Tant la manera 1 com dos la cÓrrega Ús de 16A i 230V, amb un lliurament de 3,7Kw.

Mode 3. Aquest sistema ja Ús especial i amb un dispositiu especial per a cÓrrega de cotxe elŔctric mitjanšant connector SAE J1772 o IEC62196. La cÓrrega Ús de 32Ah i 230V en AC, amb un lliurament de 7,3Kw. Disposa de proteccions, cronotemporizadores, leds i un connector com pot ser tipus mennekes de 5 pins. (El incorporat en Smartflower). El temps de cÓrrega Ús semirrÓpida, d’aproximadament 4 hores.

Mode 4. O sistema de cÓrrega rÓpida, Ús el conegut com electrolineres en ser indicat per ubicacions p˙bliques. Funciona amb energia en corrent continu i amb instalĚlacions amb una potŔncia superior a 50kW. El temps mitjÓ de cÓrrega amb aquest manera Ús de 15 minuts.

Smartflower davant una central de cÓrrega.

L’original disseny de POP-i actua com la perfecta ‘targeta de visita verda’ en instalĚlacions d’administracions p˙bliques i empreses amb visiˇ de futur. Smartflower POP-e representa un innovador concepte de servei al ciutadÓ, a clients i empleats, una visible i inqŘestionable mostra que en aquest lloc el concepte de sostenibilitat s’ha posat en prÓctica. A mÚs, davant d’una central de cÓrrega, Smartflower produeix energia verda que Ús consumida directament, i s’estableix un “balanš” intern entre l’energia injectada i la carregada pel vehicle elŔctric.

Ajudes a estacions de CÓrrega de cotxe elŔctric

El Pla MOVEA ofereix un ajut de fins a 2000 euros per la instalĚlaciˇ d’un sistema de cÓrrega semirßpida. Com el POP-e ja ho porta integrat no cal fer cap tipus d’instalĚlaciˇ addicional i pot revertir en el cost final de l’equip. Actualment a Catalunya ( juliol 2016) hiha instalĚlats 60 equips de semirrÓpida i es vol arribar a la xifra dels 400 abans del 2020 (Pla PIRVEC).

Dades tŔcniques de l’equip:

PotŔncia nominal del sistema fotovoltaic: 2.310 wp

PotŔncia de sortida: Fins 22KwáSistema semirrÓpido

Temps de cÓrrega total: MÓxim 4 h.

Mode i Tipus de cÓrrega: Mode 3 / Tipus 2 segons IEC 62.196

Pes: 770 Kg

Dimensions: DiÓmetre de 5 metres.

Alšada 4,7m

Requisits d’instalĚlaciˇ: Base de formigˇ o perns de 1,6m (4 unitats) cablejat i proteccions elŔctriques.

L’equip ha d’estar interconnectat amb un subministrament tarifa 2.1 o superior.